Використовується для приготування маринадів домашньої консервації.
Рекомендований рецепт маринування:
- На дно чистих, стерилізованих банок викласти зелень (листя хрону, зелень кропу, петрушки, листя смородини, вишні).
- Огірки одного розміру помити в холодній воді і скласти в банки.
- Приготувати маринад: вміст пакету висипати в 5 л/l води, додати 200 г/g солі, 600 г/g цукру, долити 900 мл/ml оцту 9 %. Ретельно перемішати і довести маринад до кипіння. Кип’ятити 2 – 3 хв.
- Готовим гарячим маринадом (t 80°С) залити банки з огірками, накрити металевими кришками і стерилізувати: 1 л/l – 8 хв., 3 л/l – 15 хв.
- Банки герметично закрити кришками, перевернути вверх дном і поставити для охолодження.