Використовується для приготування маринадів домашньої консервації.
Рекомендований рецепт засолювання огірків:
- Свіжі огірки (завдовжки 9-14 см/ cm) заздалегідь помити і замочити в холодній воді на 4-5 годин.
- На дно чистих і сухих банок викласти зелень (листя хрону, зелень кропу, петрушки, листя смородини, вишні) і огірки.
- Приготувати розсіл: у глибокий посуд налити 5 л/l води, висипати 1 пакет приправи для засолювання огірків, додати 300 г/g солі, довести до кипіння. Кип’ятити 2-3 хвилини.
- Наповнені огірками банки залити охолодженим розсолом, закрити кришками і залишити для молочнокислого бродіння при кімнатній температурі. Через 2-3 доби огірки готові до вживання. Зберігати готові огірки в холодному місці при температурі не вище 4°C.