Сезон маринування огірків
Смачні мариновані огірки смакують не тільки із картоплею-пюре, а й із різними кашами, пловом, запіканками та іншими популярними стравами. Їх також можна додавати в салати та супи. Рецептів маринування існує дуже багато, але ми пропонуємо вам наш класичний “Ямунівський” рецепт.
Щоб мариновані огірки були хрумкими та не розм’якали під час зберігання, важливо уважно вибирати сорт огірків. Він має бути придатним для маринування.
Для маринаду на 10л консервації:
✔️ 200 г солі;
✔️ 600 г цукру;
✔️ 900 мл столового оцту 9%;
✔️ приправа для маринування огірків ТМ Ямуна;
✔️ 5 л води.
Рекомендований рецепт маринування огірків:
На дно чистих, стерилізованих банок викласти зелень (листя хрону, зелень кропу, петрушки, листя смородини, вишні).
Огірки невеликого, більш менш однакового розміру помити в холодній воді і скласти в банки.
Приготувати маринад: вміст пакету приправи для маринування огірків ТМ Ямуна висипати в 5 л води, додати 200 г солі, 600 г цукру, долити 900 мл оцту 9 %. Ретельно перемішати і довести маринад до кипіння. Кип’ятити 2 – 3 хв.
Готовим гарячим маринадом (t 80°C) залити банки з огірками, накрити металевими кришками і стерилізувати: 1 л – 8 хв., 3 л – 15 хв.
Банки герметично закрити кришками, перевернути вверх дном і поставити для охолодження.
Смачного!