Смачні домашні вафлі
У ранок вихідного дня, та й навіть у будні, коли дуже поспішаєте, чудовим сніданком стануть оладки або вафельки на дріжджах Ямуна .Ї х не потрібно активувати у теплій рідині, а одразу можна всипати до борошна.
Хрусткі зовні і дуже мʼякі та вологі всередині! Те що треба!!
Рецепт на родину з 4 осіб:
- 500 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 350 гр (35 сантилітрів) знежиреного молока
- 150 мл вершків 30%
- 1/3 ч.л солі
- 40 гр коричневого цукру
- 3 великих яйця (або 4 маленьких)
- 10 гр сухих активованих дріжджів ТМ Ямуна
- ванілін Ямуна
- 4 ст.л рому (це додаємо перед самим випіканням і за бажанням, міцний алкоголь додає смаку і ніби «полегшує» тісто)
По приготуванню усе просто:
1. Збиваємо виделкою яйця, вершки, молоко та розтоплене вершкове масло (або в сотейнику, або в мікрохвильовці). Воно має бути не гарячим, а просто розтопленим.
2. В борошно додаємо дріжджі, цукор, ванілін, перемішуємо і вводимо рідину.
Тісто можна вимішувати рукою 15-20 хвилин до однорідної консистенції. Воно не буде густим, а буде чудовим завдяки дріжджам Ямуна, які завжди гарно підіймають тісто.
Залишаємо накрите тісто у теплому місці на 40-60 хв піднятися.Обсмажуємо вафлі у вафельниці до золотавості 3-4 хв.
Вафлі чудово пасують як для солоних сніданків (додавши крем-сир, лосось, зелень, курку, авокадо…), так і для солодких (з нутелою, медом, кленовим сиропом, солоною карамеллю та улюбленими фруктами).