Смачні домашні вафлі

У ранок вихідного дня, та й навіть у будні, коли дуже поспішаєте, чудовим сніданком стануть оладки або вафельки на дріжджах Ямуна .Ї х не потрібно активувати у теплій рідині, а одразу можна всипати до борошна.
Хрусткі зовні і дуже мʼякі та вологі всередині! Те що треба!!

Рецепт на родину з 4 осіб:

  • 500 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 350 гр (35 сантилітрів) знежиреного молока
  • 150 мл вершків 30%
  • 1/3 ч.л солі
  • 40 гр коричневого цукру
  • 3 великих яйця (або 4 маленьких)
  • 10 гр сухих активованих дріжджів ТМ Ямуна
  • ванілін Ямуна
  • 4 ст.л рому (це додаємо перед самим випіканням і за бажанням, міцний алкоголь додає смаку і ніби «полегшує» тісто)

По приготуванню усе просто:

1. Збиваємо виделкою яйця, вершки, молоко та розтоплене вершкове масло (або в сотейнику, або в мікрохвильовці). Воно має бути не гарячим, а просто розтопленим.

2. В борошно додаємо дріжджі, цукор, ванілін, перемішуємо і вводимо рідину.

Тісто можна вимішувати рукою 15-20 хвилин  до однорідної консистенції. Воно не буде густим, а буде чудовим завдяки дріжджам Ямуна, які завжди гарно підіймають тісто.

Залишаємо накрите тісто у теплому місці на 40-60 хв піднятися.Обсмажуємо вафлі у вафельниці до золотавості 3-4 хв.

Вафлі чудово пасують як для солоних сніданків (додавши крем-сир, лосось, зелень, курку, авокадо…), так і для солодких (з нутелою, медом, кленовим сиропом, солоною карамеллю та улюбленими фруктами).