Рибна юшка з приправою Iris
чудовий рецепт наваристої, ароматної юшки на вогні!
Інгредієнти:
- 2.5 кг коропа
- 500 г карасиків
- 5 л води
- 3 морквини
- 3 цибулини
- приправа Iris до юшки
Для Льоку:
- 5 гарних томатів
- голівка часнику
- зелень петрушки, кропу та цибулі
Приправи до ухи:
Замість просто солі та перцю я взяв приправу для юшки від Ipic @iris.seasonings Тут у складі тільки якісні та натуральні спеції та сіль! Український виробник із 25-річною історією. Збалансований набір і чесна ціна.
– Коропа розбираю: знімаю луску, видаляю нутрощі та зябра, відрізаю голову й плавники, нарізаю на «стейки».
Карасиків патраю. Усе промиваю.
* Нарізаю моркву, цибулю. Від себе ще додав дрібно посічені стебла селери і щоб смак був яскравіший, злегка підсмажив овочі.
• Далі наливаю в казан холодної води, кладу рибʼячі голови та плавники, доводжу до кипіння й варю 10 хв.
Потім виймаю й кладу рибні стейки та карасиків. Додаю сіль, усі приправи та спеції: від лаврового листа до духмяного перцю і мускатного горіха.
— Варю вже на повільному вогні, допоки стейки не випливуть нагору – риба готова, і юшка готова. Додаю горілку й гашу шматочок вугілля прямо в юшці, щоб був більш підкопчений аромат
m
Окремо готую льок: бланшую томати (прямо в казані
30 сек), щоб зняти шкірку. Натираю на тертушці, додаю дрібно посічений часник, сіль, перець і всю січену зелень.
Рибу виймаємо, у миску наливаємо юшку і ставимо поряд льок. Рибу їмо руками, вмочуючи в льок і заїдаючи рідкою
частиною!
Як це готуєВолодимир Ярославський дивіться тут