Готуємо маршмелоу з желатином Iris
зробити вдома улюблені дитячі ласощі - легко!
Інгредієнти:
- 15 г желатину Iris
- 75 г води
- 300 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 80 г води
- 8 г лимонного соку
- 50 г цукрової пудри
- 50 г кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Усі інгредієнти змішайте заздалегідь та завчасно підготуйте форму або листи, змащені олією без запаху!
1.Швидкорозчинний желатин Iris заливаю холодною водою і
даю постояти 30 хв, щоб желатин добре набух.
2. Повільно розтоплюю желатин або на плиті, або в мікрохвильовці – головне, щоб не закипів. Виливаю у чашу міксера і починаю збивати.
3.Окремо змішую цукор, ванільний цукор, заливаю водою, додаю лимонний сік, ставлю на середній вогонь і обережно помішую, щоб цукор не піднімався на бортики.
Даю йому повністю розчинитися, доводжу до кипіння, варю 2-3 хвилини, не помішуючи, і одразу виливаю у желатин, що збивається. Спочатку піна буде не дуже стійкою, але по мірі охолодження стане пишною та щільною.
4. Поки маршмелоу ще тепле, додаю барвник. Також
можна додати цедру лимона чи мʼятну есенцію.
5. Викладаю масу або у підготовлену форму з плівкою та змащену олією, або через кондитерський мішок випускаю будь-якої форми на змащені олією листи.
6. 20 хвилин охолоджую і посипаю сумішшю цукрової
пудри та крохмалю.
Відео рецепт дивіться тут